Credit Suisse sänker målkurs för S&P 500

2016-02-02 10:06 Affärsvärlden Finwire
Foto: AP Photo/ Keystone/ Alessandro Della Bella,File/TT

Credit Suisse sänker sin rekommendation för globala aktier till jämvikt (benchmark) och justerar samtidigt ned målet för S&P 500 i år från 2.150 till 2.050. Det skriver Digital Look.

Banken uppger att deras taktiska indikatorer gav en köpsignal den 21 januari vilket normalt sett följs av en rekyl på 3-4 procent. Det har nu skett och banken är nu mer defensiv av flera orsaker.

Bland annat pekar Credit Suisse ut en hårdlandning i Kina som den största makrorisken.

- Vi tror att förutsättningarna för en kinesiska hårdlandning har varit på plats under en tid: den tredje största kreditbubblan, den största investeringsbubblan och en av de största fastighetsbubblorna, skriver banken.

Dessutom tycks amerikanska centralbanken, Federal Reserve, vara ovanligt fokuserade på eftersläpande indikatorer på ekonomisk aktivitet.

Enligt Credit Suisse behövs flera saker för att marknaderna ska stabiliseras; ett stabiliserat oljepris, tydliga bevis att det är annorlunda i USA den här gången, det vill säga att sparkvoten faller och sysselsättningen förblir robust, att Kina stabiliserar kapitalflykten, spreaden i high yield minskar. Alternativet om de faktorerna misslyckas är att Federal Reserve agerar.

Affärsvärlden Finwire

Premiumnyheter

Aktuellt inom