Cristina Stenbeck lämnar ordförandeposten i Kinnevik

2016-03-11 07:17 Affärsvärlden SIX
Cristina Stenbeck, styrelseordförande för Kinnevik. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

Tom Boardman ersätter Cristina Stenbeck, som varit ordförande i nästan tio år.

Investmentbolaget Kinneviks valberedning föreslår att Tom Boardman blir ny ordförande i styrelsen. Det innebär att han tar över efter Cristina Stenbeck som varit ordförande sedan 2007.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Boardman har varit styrelseledamot i Kinnevik sedan 2011. Han har dessförinnan erfarenhet av att leda bolag inom ett flertal sektorer såsom telekommunikation, finansiella tjänster och detaljhandel.

Lothar Lanz, som ska ta över klubban efter Cristina Stenbeck i Zalando, föreslås som ny styrelseledamot i Kinnevik. Vidare föreslås omval av Anders Borg, Dame Amelia Fawcett, Wilhelm Klingspor, Erik Mitteregger, John Shakeshaft och Cristina Stenbeck. Stenbeck ämnar också, i egenskap av representant för bolagets största ägare, fortsatt leda valberedningen.

"Kinnevik är i dag starkare än någonsin, med en fantastisk portfölj inom såväl mobiltelefoni som digitala tjänster och den starkaste balansräkningen i bolagets historia. Vi har ett talangfullt team och en styrelse som besitter stor erfarenhet och mångfald", kommenterade Cristina Stenbeck enligt pressmeddelandet.

Vidare föreslår även Millicoms valberedning att Tom Boardman blir ny ordförande i styrelsen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Anders Borg och Christina Stenbeck avböjt omval till styrelsen.

Affärsvärlden SIX

Premiumnyheter

Aktuellt inom