Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Cristina Stenbeck: Pappa var aldrig ensam

2013-01-18 08:10
Cristina Stenbeck, styrelseordförande Kinnevik. Foto: Johan Engman/Scanpix

Det står klart att ingen var likgiltig inför Jan Stenbeck. Det säger Kinnevikordföranden Cristina Stenbeck som i tidningen Metro ger sin syn på tv-dokumentären om sin far.

Cristina Stenbeck säger i intervjun att hon på det stora hela är positiv till SVT-dokumentären om Jan Stenbecks liv, vars tre delar följts av en miljonpublik. "Dock var pappa aldrig ensam", säger hon.

– Det är en välgjord och proffsig produktion. Men de hade förstärkt vissa av min pappas karaktärsdrag för att göra bra tv.

Hon känner själv igen många av historierna som berättas av personerna som verkade nära Jan Stenbeck. Det främsta arvet från hennes far är alla som mötte honom, menar Christina Stenbeck.

– Han var otroligt effektiv på att mobilisera människor och ta tillvara på deras talanger. Han "gjorde" människor genom att ge dem en chans och stödja dem villkorslöst och genom att inkludera dem i sin familj. Hur skulle jag annars ha lärt känna så många av dem som barn och tonåring?

Dagens Stenbecksfär, eller "Our group" som den kallades av Jan Stenbeck själv, är större, och mycket har hänt utanför Sverige, framhåller arvtagerskan.

– Vi är båda tydliga och leder med humor. Hans humor smittade alltid, säger hon till Metro.

Matilda Lindwall

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom