Crowhater om försäljningen i Fingerprint Cards

Aktieforumsprofilen Crowhater har sålt en miljonpost i Fingerprint Cards. "Jag behövde pengarna", säger han till Affärsvärlden.
Crowhater om försäljningen i Fingerprint Cards - fingerprint-crowhater-700-170113_binary_6817916.jpg

I februari sålde Crowhater närmare 180 000 aktier, cirka 5 procent av sitt innehav i Fingerprint Cards. Vid försäljningstillfället stod aktien i närmare 53 kronor och försäljningen uppgick därmed till cirka 9,4 miljoner kronor.

– Jag behövde pengarna till renovering av huset och trädgården bland annat, samt en möjlighet till att försvara kursen om den gick ner mer, säger Crowhater till Affärsvärlden om försäljningen.

Ett par veckor senare köpte Crowhater åter aktier i Fingerprint Cards.

– Jag gick in med en större del på 46-48 kronor ungefär, i spekulation om att det skulle vända. Det var alldeles för tidigt uppenbarligen.

Köpte du lika många aktier som du sålde?
– Nej, inte riktigt. Jag behöver ju en del till renoveringen.

Har du twittrat om försäljningen?
– Nej, jag har inte skrivit någonting direkt, men svarat till dom som frågat. Jag tycker inte att jag behöver göra det egentligen. Twittrar jag så påverkar det kursen, gör jag ingenting så påverkar det också. Jag har hamnat i en situation där alla andra får trejda som de vill i Fingerprint medan jag inte får göra ett skit. Jag är ingen insider, jag är ingenting liksom, säger han och fortsätter:

– Jag förstår inte intresset i att rapportera vad jag gör eller inte gör som privat ägare. Det känns väldigt märkligt måste jag säga att jag har hamnat i en sådan situation.

Du är en känd investerare i Fingerprint Cards, är storägare i bolaget och en välkänd profil i aktieforum – där av det stora intresset för hur du agerar i aktien.
– Jo, visst, men det får inte spela in vad jag gör och inte gör. Att jag säljer fem procent av mitt innehav är ”peanuts” i sammanhanget, men det påverkar alla andra och det är därför jag inte vill twittra om det, speciellt då jag fortfarande tror på bolaget och ville in igen och försöka försvara kursen om den fortsatte ner.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco