Crowhater sålde före vinstvarning: ”Det var en dålig affär”

Aktieforumsprofilen Crowhater sålde hela sitt innehav i Fingerprint Cards två dagar före vinstvarningen i augusti 2013 för att sedan köpa tillbaka en storpost i bolaget. "Det är inget jag är stolt över för det var en skitdålig affär", säger Crowhater till Affärsvärlden.
Crowhater sålde före vinstvarning: ”Det var en dålig affär” - fingerprint-crowhater-700-170113_binary_6817916.jpg

På fredagsmorgonen den 2 augusti 2013 vinstvarnade Fingerprint Cards. Aktien föll initialt med som mest 16 procent men stängde till sist upp 8,7 procent för dagen. I början av september har aktien klättrat ytterligare 78 procent.

Cirka en vecka före vinstvarningen skriver signaturen Crowhater på aktieforumet: ”Tänk nu efter innan ni säljer i vild panik”.

Två dagar innan vinstvarningen offentliggörs, säljer Crowhater hela sitt aktieinnehav i Fingerprint Cards, något Svd var först med att rapportera om.

– Klart det stämmer, det var inga konstigheter. Jag övergav min egen teori om långsiktigt ägande men det var ett misstag, säger Crowhater till Affärsvärlden.

Han förklarar försäljningen med att han och några andra på aktieforumet såg stora transaktioner från mäklarfirmorna Mangold och Nordea på Avanzas mäklarstatistik.

– När en enskild aktör säljer så pass många aktier är det inte så svårt att räkna ut vad det är som händer, speciellt då det under ett års tid förknippades med insiders mäklare. Då chansade jag och sålde, säger han.

Varför skrev du inget i aktieforumet om att du sålt dina aktier?                        
– Det var inget jag var stolt över eftersom det var en så dålig affär. Det sket sig fullständigt och det är något jag har tagit lärdom av.

Den dåliga affär som Crowhater syftar på är att han efter vinstvarningen åter köper aktier i Fingerprint Cards, men till ett högre pris än när han sålde.

Enligt uppgift till SvD ska Ekobrottsmyndigheten ha tittat på ärendet, men valt att inte gå vidare med en förundersökning.

Visste du att du var föremål för utredning av Ekobrottsmyndigheten?                        
– Nej, inte förrän i dag. Men jag tycker att det är bra att de gör det. Granskningen visade också att jag inte gjort något fel, det är därför tråkigt när media insinuerar saker i efterhand.

Sedan den misslyckade aktieförsäljningen 2013 har Crowhater, vid de tre tillfällen han har sålt aktier i Fingerprint Cards, meddelat via aktieforum att han avser att sälja – minst två veckor i förväg.

Vad tycker du om dagens aktiekurs i Fingerprint Cards?                        
– Den är patetisk. Tidigare värderades ett bolag efter vad de gjorde. Nu när det ligger på Large Cap-listan är det helt annorlunda med en massa blankare som är inblandade. Det är en helt annan grej.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco