Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Cybaero: Vi har varit lite otydliga

2014-10-20 09:14
Cybaeros vd Mikael Hult. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Cybaeros vd Mikael Hult vill inte gå på vad som fick ISP att lämna avslag på bolagets ansökan om exporttillstånd till kinesiska Avic. Men han medger att Cybaero kan ha "varit lite otydliga" och bedömer att den nya ansökan kommer att gå igenom.

"Det var kanske lite dumt att utgå från att ett mer civilt användningsområde skulle godkännas", säger Mikael Hult till SIX News och syftar på att ISP, Inspektionen för strategiska produkter, tidigare godkänt en mer teknisk avancerad order från den kinesiska tullen.

ISP:s beslut var enligt Mikael Hult "mycket kortfattat", men efter underhandskontakter och samtal med ISP på fredagen bedömer han nu att Cybaeros nya ansökan har goda möjligheter att godkännas.

ISP kan enligt Hult ha "sprungit lite före" när det gäller det planerade gemensamma bolaget med Avic och han säger sig vara öppen för en annan utformning om ISP kräver detta.

Mikael Hult bedömer ändå inte att det totala ordervärdet kommer att påverkas av eventuella förändringar för att tillgodose ISP:s krav.

"Nej, det tror jag inte. Det finns ett starkt intresse från Avic, och de har inte tekniken för att tillverka de här produkterna själva", säger han.

ISP omfattas av bolagssekretess och kan därför inte gå in på skälet till avslaget, uppger Diana Malm, kommunikationsansvarig vid ISP, till SIX News.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom