Cynk-aktien har rusat 24 500 procent på tre veckor

Nej, det är inget skrivfel. Det sociala nätverkets aktie har stigit över 24 000 procent på lite över tre veckor. Det är dock oklart om bolaget ens existerar.

Det är ekonomibloggen Zero Hedge som uppmärksammat den kraftiga kursrörelsen i Cynk Technology (CYNK), som handlas på den amerikanska OTC-listan.

På fem handelsdagar har bolaget lyckats med bedriften att stiga från 0,06 till 14,71 dollar. Det är en uppgång med ungefär 24 500 procent. Som en jämförelse har Apple stigit 18 000 procent sedan börslistningen 1980, skriver Business Insider.

Enligt Zero Hedge är Cynk ett blufföretag som saknar både tillgångar och hemsida.

Cynk Technologies är kopplat till introbiz.com och är ett Facebook-liknande nätverk. Enligt hemsidan introbiz.com erbjuder företaget möjligheten att köpa och sälja kontakter som består av kändisar, företagare och it-proffs. Genom att betala Introbiz eller Cynk kan kunden kopplas ihop med andra personer. Det är dock oklart med vilka.

hemsidan syns dock bilder på en rad kändisar som Johnny Depp, Angelina Jolie och Leonardo DiCaprio.

Enligt Business Insider är det näst intill omöjligt att hitta någon form av finansiell information om Cynk Technology. Eftersom aktien handlas på en oreglerad marknadsplats behöver bolaget heller inte leva upp till alla redovisningskrav som ställs på bolag noterade på exempelvis NYSE.

Enligt data på Yahoo Finance har bolaget inte rapporterat några intäkter för något av de tre senaste verksamhetsåren. I dokumenten framkommer det även att rörelseresultatet för 2013 landade på minus 1,5 miljoner dollar, drygt 10 miljoner kronor.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets