Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Då ger SD besked om budgetomröstningen

2014-11-27 08:45

Sverigedemokraterna väntar med att ge besked om de tänker försöka fälla regeringen.

Sverigedemokraterna kommer på tisdag att ge besked om hur partiet ska rösta vid budgetomröstningen i riksdagen på onsdag, då regeringens och Alliansens alternativ väntas ställas mot varandra.

Det uppgav Sverigedemokraternas ekonomisk-politiska talesperson Oscar Sjöstedt efter ett möte i finansutskottet, rapporterar SVT Text.

Partiet är fortsatt berett att fälla regeringen, heter det.

"Min bedömning är att vi har ett starkt alternativ, det är vårt, och vi har två svaga alternativ. Det betyder att den här frågan avgörs av vår syn på hela regeringsbildningen. Har vi möjlighet att fälla en regering så bör vi ta den möjligheten", uppges Oscar Sjöstedt ha sagt.

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt anser att Alliansen måste redovisa en plan för vad som händer om Alliansen vinner omröstningen och regeringens budgetproposition faller. Centerpartiets partiledare Annie Lööf och Moderaternas riksdagsgruppledare Anna Kinberg Batra anser dock att det är upp till regeringen att ta ansvar för hur regeringens budget ska gå igenom, rapporterar Sveriges Radio.

Riksdagen väntas rösta om budgeten onsdagen den 3 december.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom