Då handlas Hanza på börsens huvudlista

Stockholmsbörsen ger tummen upp för kontraktstillverkaren Hanzas ansökan om en flytt från First North.
Då handlas Hanza på börsens huvudlista - hanza-affarsvarlden-700_binary_6864753.png
Foto: Hanza

Formellt kommer industriaktien att flyttas till Stockholmsbörsen i slutet av mars.

Första dag för handel på Nasdaq Stockholm är planerad till måndagen den 25 mars. Sista dag för handel på First North blir fredagen den 22 mars. Hanza har varit noterat sedan 2014.

”När vi introducerade Hanza på First North år 2014, omsatte koncernen 985 miljoner kronor. År 2018 hade vår omsättning ökat till 1 811 miljoner kronor. Med den utvecklingen är det naturligt att flytta upp till huvudmarknaden. Listbytet sker efter en omfattande genomgång av koncernen, vilket ger en kvalitetsstämpel på det vi åstadkommit hittills och skapar en trygghet inför framtiden”, säger grundare och vd Erik Stenfors.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco