Då når spanska arbetslösheten sin topp

2012-07-10 12:08 Affärsvärlden Redaktionen

Spansk arbetslöshet väntas fortsätta öka och omfatta mer än en fjärdedel av arbetskraften, innan den når sin högsta topp i början av nästa år.

Det skriver OECD i en rapport, enligt Bloomberg News.

Enligt OECD väntas arbetslösheten stiga till 25,4 procent under det första kvartalet 2013 från 24,6 procent i maj. Vidare uppger de att arbetslösheten väntas sjunka tillbaka under den andra halvan av nästa år när ekonomin börjar återhämta sig.

OECD ställde krav på deras 34 medlemsländer att göra mer för att bekämpa arbetslösheten trots en avmattning i världsekonomin och recessioner i europeiska länder, inklusive Spanien och Italien.

OECD sade även att arbetslösheten i euroområdet nådde 11,1 procent i maj och kommer antagligen att stanna på den nivån till slutet av 2013.

"Den senaste försämringen för de ekonomiska utsikterna innebär mycket dåliga nyheter för arbetsmarknaden", sade OECD:s generalsekreterare Angel Gurria i en kommentar.

"Det är absolut nödvändigt att regeringar använder sig av alla möjliga medel som de har till förfogande för att hjälpa arbetssökande, särskilt unga människor, genom att eliminera barriärer för att skapa jobb och investera i deras utbildning och kompetens", skriver OECD.

Affärsvärlden Redaktionen

Premiumnyheter

Aktuellt inom