Då noteras Adventure Box Technology på First North

Dataspelsteknologiföretaget Adventure Box Technology, som tillhandahåller en online-plattform där användare själva kan skapa, dela och spela 3D-dataspel, har fått preliminärt godkänt för notering av bolagets aktier på handelsplattformen Nasdaq First North.
Då noteras Adventure Box Technology på First North - borsklocka_binary_6939635.jpg

Planerad första dag för handel är måndagen den 2 december.

Det framgick av ett pressmeddelande på onsdagen.

Adventure Box genomförde i somras en nyemission som tillförde 19,3 miljoner kronor efter emissionskostnader. Företaget har för närvarande 256 aktieägare och avser inte genomföra någon ytterligare nyemission inför noteringen.

Senaste emissionskurs uppgick till 7:60 kronor justerat för aktiesplit.

“Notering på Nasdaq First North är en viktig milstolpe för Adventure Box och det ger också bolaget en kvalitetsstämpel som kommer att vara gynnsam för den fortsatta utvecklingen nu när vi accelererar vår tillväxtfas och söker samarbetspartners globalt”, säger vd Christopher Kingdon.

Under de fem år som företaget har varit aktivt har 48 miljoner kronor investerats i bolaget, varav 27 miljoner kronor har aktiverats som utvecklingskostnader och är upptagna som tillgångar i balansräkningen.

“Fram till och med oktober, 2019, har över 66 tusen registrerade användare skapat över 50 tusen dataspel på bolagets plattform”, skriver Adventure Box i bolagsbeskrivningen inför noteringen.

Bland riskerna noteras att bolaget bildades 2014 och inte har någon bevisad intjäningsförmåga. De totala intäkterna uppgick under de senaste 13 månaderna fram till och med det tredje kvartalet till 3,9 miljoner kronor (1,8), varav nettoomsättningen dock var noll.

Företagets intäktsmodell bygger i nuläget på reklamintäkter.

“Ytterligare intäktsmodeller kommer implementeras under de kommande tolv månaderna”, skriver Adventure Box.

Bolagets likvida medel i slutet av september 2019 var 15,7 miljoner kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.