Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Dagligvarujättar vägrar uttala sig om bud på Mat.se

2016-12-13 09:42
Måndagens preliminära bud på Matse Holdings har väckt spekulationer i marknaden –men matjättarna lägger locket på. Foto: Mat.se

Måndagens preliminära bud på Matse Holdings har väckt spekulationer i marknaden om vem den i dagsläget okända budgivaren är. De svenska dagligvarujättarna Axfood och ICA har som policy att inte kommentera spekulationer i marknaden och vill heller inte svara på frågan om de står bakom budet.

Inte heller den norska aktören Norgegruppen vill uppge om de ligger bakom budet.

"Vi kommenterar inte uppgifter om transaktioner", säger Ingrid Gundersen, talesperson för Norgesgruppen till Nyhetsbyrån Direkt.

Axfood och ICA har en etablerad e-handel i dag medan Norgesgruppen för närvarande bedriver ett pilotprojekt för onlinehandel inom dagligvarukedjan Spar.

Enligt Cecilia Ketels, chef över investerarrelationer på Axfood, kommer Axfood under nästa år att fortsätta sina satsningar på e-handel inom butikskedjorna Willys och Hemköp.

"Vi kommer att rulla ut konceptet bredare nästa år. I dagsläget har vi e-handel i tio Willysbutiker och i tio Hemköpbutiker. Planen är att rulla ut e-handelssatsningen till fler butiker nästa år", säger hon till Direkt.

Utöver utrullningen av e-handeln kommer Axfood inom ramarna för sin digitala strategi att arbeta mer med bolagets kundprogram som de hoppas kunna utnyttja bättre för att bland annat göra individuella erbjudanden till kund.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom