Dannemora inför temporär produktionsplan

Dannemora Mineral genomför likviditetsfrämjande åtgärder och inför en temporär produktionsplan, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

”Som tidigare kommunicerats är Dannemora Mineral i behov av en bryggfinansiering under senare delen av den förlängda rekonstruktionsperioden, 13 augusti-13 november, för att klara likviditeten under hela perioden. Mot bakgrund av detta kommer verksamheten att bedrivas enligt en temporär produktionsplan som möjliggör att bolagets finansieringsbehov under den återstående rekonstruktionsperioden täcks av egengenererade medel”, skriver bolaget.

Den temporära produktionsplanen innebär att de normala aktiviteterna med att borra och anlägga tunnlar för framtida brytning upphör från och med måndag 15 september 2014. Eftersom dessa är framåtriktade åtgärder påverkas inte bolagets förmåga att producera och leverera järnmalm under rekonstruktionsperioden. Leveransförmågan till kunderna är därför oförändrad. Den tid som drift är möjlig inom ramen för den temporära produktionsplanen överstiger återstående tid av rekonstruktionsperioden, uppger bolaget.

Under sommaren har Dannemora arbetat fram en ny affärsplan och investeringsmodell, som visar att planerade investeringar medför en klar förbättring av de finansiella nyckeltalen, skriver bolaget.

”Lönsamheten är beroende av utvecklingen av världsmarknadspriset på järnmalm samt att produktionen håller konkurrenskraftiga kostnadsnivåer. Bolaget bedömer att de produktionsnivåer som uppnås i enlighet med den nya affärsplanen och investeringsmodellen kan ske till mycket konkurrenskraftiga kostnadsnivåer och därmed generera en god lönsamhet”, skriver bolaget.

Affärsplanen finns tillgänglig på Dannemora Minerals hemsida och är utgångspunkten i de diskussioner som bolaget har och avser ha med finansiärer och investerare för att finna en stark och långsiktig lösning för bolagets framtid, uppger bolaget.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.