Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Danske Bank: Ericsson ska ner 50 procent

2014-01-21 08:43
Ericssons vd Hans Vestberg. Foto: Bertil Ericson/TT

Danske Bank sänker riktkursen på Ericsson ordentligt och banken varnar för "minskad försäljning, lägre vinst och svagare kassaflöde".

Danske Bank sänker riktkursen på Ericsson från 70 till 40 kronor. Rekommendationen är kvar på sälj.

Det framgår av ett marknadsbrev på tisdagen. Kursen stängde på drygt 78 kronor på måndagen.

"Ericsson ligger i dag ett till två år efter sina konkurrenter i produktlansering och om det inte tas omhand väntar en okontrollerbar utveckling av minskad försäljning, lägre vinst och svagare kassaflöde. Detta kan till stor del förklaras av bolagets långsamma FoU-process och av en organisation som trots det ökade antalet missade affärer är motvillig till förändring", skriver banken som motivering till åtgärden.

"Ericsson har länge varit marknadsledande i mobil nätverksteknologi med få konkurrenter. Detta är dock inte fallet längre och bolaget kämpar nu med fler konkurrenter på en marknad som har förändrats av IP-telefonins ökning på bekostnad av traditionell teknologi. Huaweis satsning inom long-term evolution (LTE) networks och införandet av smartphones och snabbare dataöverföring under 2007 har också påverkat konkurrenssituationen", skriver banken vidare.

"Ericsson ser i dag ut att vara för högt värderat", skriver Danske Bank.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom