”Danske Bank har blivit för billig”

Danske Banks kurs skulle tåla höga böter i USA, säger Henrik Didner på Didner & Gerge i en intervju med Affärsvärlden. 
”Danske Bank har blivit för billig” - henrik-didner-glad-700_binary_6953265.jpg

Danske Bank-aktien har blivit för billig för att sälja, säger Henrik Didner. Verksamheten går i grunden bra och kursen skulle varit den dubbla utan penningtvättsproblemen.

– Nu sitter alla och väntar på böter i USA. Det finns en tendens bland investerare att man tar det säkra före det osäkra, tror man på den logiken är aktien för billig, det är lite så vi resonerat, kursnivån nu kan tåla ganska höga böter, säger han och tillägger att man för den skull inte är helt komfortabla med Danske Bank, det kan dyka upp fler obehagliga överraskningar.

Danske Bank är tillsammans med Nordea Didner & Gerge Aktiefonds (Sverigefonden) största innehav. Enligt senast tillgängliga uppgifter är innehaven värda drygt 3 miljarder kronor vardera. Även i Nordea ser Henrik Didner en kurspotential, där Nordea är på väg ur en kostnadspuckel efter stora investeringar i it och regelefterlevnad.

Didner & Gerge har på nuvarande kurs förlorat drygt 800 miljoner kronor på Danske Bank-investeringen. Någon mening med att stämma Danske Bank, som en grupp institutionella investerare planerar att göra, ser han inte.

– Det blir Danske Bank och därmed vi själva i form av ägare som får betala, lägger man till kostnaderna för den juridiska processen blir det Ebberöds bank, säger han.

Detta är en kortversion av ”Måste vara aktienörd för att lyckas”. Prenumeranter kan logga in och läsa hela artikeln här.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco