Danske Bank höjer norska oljerelaterade bolag

2016-02-03 08:13 Affärsvärlden Finwire

Danske Bank höjer rekommendationen för flertalet bolag i den norska oljeserviceektorn från sälj till neutral. Det framgår av en analys daterad 3 februari.

De höjda rekommendationerna kommer efter att bolagen nu bedöms vara nere på ett pris där nedgångar i intjäning är inräknade. Investeringarna i utveckling av ny kapacitet och i produktion väntas vara 20 procent lägre under 2016.

Det bedöms som en avgörande faktor för oljekartellen Opec att svaghet syns hos ickemedlemmar, innan några produktionsneddragningar av Opec blir aktuella.

Danske Banks prognos för oljepriset är att brent-oljan under 2016 i snitt handlas till 36 dollar per fat, för att under nästa år stiga till 49 dollar. På sikt är oljepriset alltså väntat att stiga från nuvarande nivåer runt 30 dollar per fat.

Danske Bank inleder bevakning av DNO med rekommendationen neutral. Samma rekommendation sätts på såväl Petroleum Geo-Services, Subsea 7 och TGS. Ocean Yield har en köprekommendation och Aker Solutions får behålla sin säljrekommendation.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Bostad & fastighet