Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Danske Bank möblerar om i ledningen

2019-09-05 10:17
Foto: Linus Sundahl-Djerf/SvD/TT

Danske Banks finanschef, Christian Baltzer, lämnar banken som en del av en omorganisation av bankens ledning, framgår av ett pressmeddelande på torsdagen.

Ny finanschef i den penningtvättsskandalhärjade banken heter Stephan Engels, tidigare finanschef från 2012 hos tyska Commerzbank. Han väntas börja sin tjänst i april 2020.

Banken byter också verksamhetschef, en position Jim Ditmore lämnar. Ännu är det oklart vem som ersätter honom. Berit Behring, som varit Sverigechef de senaste två åren, tillträder som ny chef över förmögenhetsförvaltning. Rollen inkluderar även ansvar för sociala frågor och hållbarhetsaktiviteter, skriver banken. Hon kommer fortsätta i rollen som Sverigechef tills vidare, heter det.

Danske Bank utsåg i maj nederländaren Chris Vogelzang till vd efter att förre vd:n Thomas Borgen, som avgick under hösten 2018 i samband med att banken offentliggjorde en intern granskning som pekade på att bankens estniska enhet medverkat i penningtvätt i storleksordningen 2.000 miljarder kronor.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom