Danske: Köpläge i klädjätten

2016-03-14 13:53 Affärsvärlden SIX
H&M-butik i New York. Foto: All over press

Danske Bank ser en omvärdering som möjlig och upprepar sin köprekommendation för aktien.

Danske Bank ligger under konsensus vad gäller H&M:s försäljning i februari. Banken spår en ökad försäljning med 8,5 procent mot konsensus som ligger på +11 procent enligt SIX News/Inquiry Financials sammanställning.

"Estimatet är en mindre nedjustering relativt tidigare estimat och något lägre än konsensus. Väderförhållandena bör vara en påverkande faktor med tillhörande reapriser. Marknaden verkar dock ha tagit till sig att det första kvartalet blir ett mindre bra kvartal på grund av både rea och valutaeffekter. Vi ser dock att trenden för bruttomarginalen bör vända till positiv efter innevarande kvartal med stöd från att prisökningarna bör överträffa det negativa trycket från valutaparet EUR/USD", resonerar banken i en analys på måndagen.

"H&M:s aktie handlas till p/e 21,1x 2016 års estimerade resultat och EV/EBIT 16x vilket är 10 procent lägre än det femåriga snittet. Vi ser att försäljnings- samt vinsttillväxt kommer närma sig varandra och ser därför en omvärdering som rimlig", skriver banken och upprepar rekommendationen köp med 395 kronor i riktkurs.

Affärsvärlden SIX

Premiumnyheter

Aktuellt inom