Danske: Nära 30 procents rabatt på Swedbank-aktien

Efter kursfallet under 2019 handlas Swedbank till ett p/e-tal under 9 för årets förväntade vinst. Det motsvarar en rabatt om närmare 30 procent i förhållande bankaktiens historiska snitt.
Danske: Nära 30 procents rabatt på Swedbank-aktien - swedbank-2-700_binary_6953159.jpg

Det skriver Danske Bank Markets i ett morgonbrev. Danske har höjt rekommendationen för Swedbank till behåll från sälj, trots sänkt riktkurs till 156 kronor (195).

På nuvarande kursnivå intar Danske “en mer neutral syn” på Swedbank-aktien trots att Swedbank bedöms komma att fortsätta “tyngas av situationen i Baltikum” medan bankens “annars stabila operationella” verksamhet förväntas rulla på som vidare.

Danske drar ned sina prognoser för Swedbanks vinst per aktie under “kommande prognosår drivet av bredare kredit-spreadar och därmed högre funding-kostnader för Swedbank framgent”, heter det också.

Swedbank har tappat 24 procent sedan årsskiftet och stängde på 151 kronor på måndagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience