Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Därför är bokbranschen finansbranschens motsats

2010-09-28 07:14

Arga Analytikern har upptäckt finansbranschens raka motsats.

Det har just varit bokmässa. I Göteborg.

Och om det därför inte släpps så fasligt många böcker, eller medges så värst många författarintervjuer, just i dessa dagar efter mässan så förstår jag precis varför.

Efter att ha tillbringat ett antal dagar och nätter tillsammans med mina nya kompisar i litteratursvängen ser jag så tydligt hur bokbranschen helt och fullt är finansbranschens totala motsats.

(Klicka på bilden för att komma till Hans-Olov Öbergs blogg)

Är det bra eller dåligt? Det beror förstås på vilken läggning du har som kund, investerare och eller anställd i branscherna. 

Men generellt kan vi konstatera att finansbranschen är det som gäller för dig om vill luras eller bli lurad i stor skala, och för dig som vill tjäna pengar på din verksamhet. 

Den som letar skandaler - bortom rustikt kulturarbetsplatsprassel  - gör också klokt i att söka sig till Stureplan i stället för var det nu är som alla bokbranschmänniskor gömmer sig mellan mässorna.

Arga Analytikern

Den tidigare Affärsvärldenredaktören Hans-Olov Öberg har varit verksam på kapitalmarknaden i mer än två decennier som aktieanalytiker och -förvaltare av allt från internationella storkoncerner till små ägarledda snilleföretag.

Under vinjetten"Arga Analytikern"kommer han att dela med sig av betraktelser, analyser och åsikter kring näringsliv och börs utan iakttagande av heliga kor. Hans motto är "Ingen människa blir större än sina drömmar. Men ingen är heller mindre än sin skugga. Så sträva mot ljuset."

Hans-Olov Öberg

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom