Därför handelsstoppades Dome Energy

Olje- och gasbolaget Dome Energy avbryter sitt pågående samgående med Pacific Energy Development, Pedevco. Det framgår av ett pressmeddelande.

Pedevco har i stället kommit överens med privatägda Gom Holdings om ett samgående.

Både Pedevco och Dome har varit eniga om att avbryta samgåendet med tanke på den fortsatta nedgången i oljepriset och de utmanande marknadsförhållandena.

”Medan vi ursprungligen var hoppfulla om att den planerade transaktionen med Dome skulle medföra synergieffekter och hjälpa oss att klara av det nuvarande tuffa marknadsläget, tror vi att transaktionen med GOM, som kommer signifikant öka storleken på vårt företag, kommer att ge utrymme för mer institutionella bidrag, bättre tillgång till kapital och kommer att strategiskt positionera oss för vinst och tillväxt både nu och när oljemarknaden vänder uppåt”, sa Pedevcos ordförande och vd Frank Ingriselli.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets