Därför handelsstoppades Opcon

Opcons aktie har handelsstoppats på börsen. Här är anledningen.

Opcon har tecknat en bindande avsiktsförklaring om försäljning av huvuddelen av koncernens verksamhet inom kompressorteknologi och Waste Heat Recovery.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I den tilltänkte affären ingår dotterbolagen Svenska Rotor Maskiner AB, Opcon Energy Systems och de 48,9796 procent av aktierna i det gemensamsägda kinesiska bolaget Fujian Opcon Energy Technology, inklusive alla immateriella rättigheter relaterad till kompressorteknologi och Opcon Powerbox.

Avtalet är förbehållet bland annat Due-Diligence och förhandling kring slutgiltiga legala avtal.

Förvärvssumman har preliminärt fastställts till 400 miljoner kronor på en kassafri, skuldfri bas och är förbehållen en bruklig Due-Diligence.

Avtalet har tecknats med Opcons kinesiska partner Fujian Snowman som uppges agera på räkning för den kinesiska investmentfonden Fujian XingXueXuanYuan Capital Management, som sätts upp av Snowman tillsammans med andra kinesiska investerare för det tilltänkta förvärvet.

Snowman är Opcons största återkommande kund och Opcons näst största aktieägare som kontrollerar 17 procent av kapital och röster.

Aktien är handelsstoppad i nuläget.

Opcons börsvärde ligger i skrivande stund på 201 miljoner kronor, alltså nästan hälften av försäljningssumman.Handelsstoppet i Opcon hävs klockan 14.00.

Det framgår av ett börsmeddelande.

Börsen skriver att man i samråd med Finansinspektionen beslutat att handeln i aktierna ska återupptas då bolaget nu publicerat ett pressmeddelande.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets