Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Därför handelsstoppades Opcon

2015-05-15 12:52

Opcons aktie har handelsstoppats på börsen. Här är anledningen.

Opcon har tecknat en bindande avsiktsförklaring om försäljning av huvuddelen av koncernens verksamhet inom kompressorteknologi och Waste Heat Recovery.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I den tilltänkte affären ingår dotterbolagen Svenska Rotor Maskiner AB, Opcon Energy Systems och de 48,9796 procent av aktierna i det gemensamsägda kinesiska bolaget Fujian Opcon Energy Technology, inklusive alla immateriella rättigheter relaterad till kompressorteknologi och Opcon Powerbox.

Avtalet är förbehållet bland annat Due-Diligence och förhandling kring slutgiltiga legala avtal.

Förvärvssumman har preliminärt fastställts till 400 miljoner kronor på en kassafri, skuldfri bas och är förbehållen en bruklig Due-Diligence.

Avtalet har tecknats med Opcons kinesiska partner Fujian Snowman som uppges agera på räkning för den kinesiska investmentfonden Fujian XingXueXuanYuan Capital Management, som sätts upp av Snowman tillsammans med andra kinesiska investerare för det tilltänkta förvärvet.

Snowman är Opcons största återkommande kund och Opcons näst största aktieägare som kontrollerar 17 procent av kapital och röster.

Aktien är handelsstoppad i nuläget.

Opcons börsvärde ligger i skrivande stund på 201 miljoner kronor, alltså nästan hälften av försäljningssumman.Handelsstoppet i Opcon hävs klockan 14.00.

Det framgår av ett börsmeddelande.

Börsen skriver att man i samråd med Finansinspektionen beslutat att handeln i aktierna ska återupptas då bolaget nu publicerat ett pressmeddelande.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom