Därför lämnar vd guldbolaget

”Jag har fått ett erbjudande som jag inte kan tacka nej till”, säger Johan Nilsson.

Nynoterade Stureguld genomför en förändring i ledningen som innebär att vd Johan Nilsson lämnar över rodret till Markus Wernersson, som sedan tidigare sitter i styrelsen för bolaget.

Framöver kommer Johan Nilsson istället att ta plats i styrelsen för guldspecialisten. Han kommer även att finnas bredvid Wernersson under en övergångsperiod.

– Jag har fått erbjudande som jag inte kan tacka nej till. Därför har jag valt att gå vidare rent arbetsmässigt även om det är tråkigt att lämna Stureguld, säger avgående vd Johan Nilsson i en kommentar till Finwire.

Stureguld-chefen kommer inte att gå över till någon konkurrerande verksamhet.

– Det är ett helt annat segment. Vi kommer att starta upp ett bolag inom nanoteknologi, säger han.

Tanken är att Johan Nilsson själv skall investera kapital i verksamheten. Företaget kommer från Danmark och heter Advanced Cleantech.

– De vill växa i Sverige och då fick vi chansen att vara leverantörer. Det är en chans som jag vill ta. På längre sikt är tanken att vi skall växa även utanför Sverige, säger Johan Nilsson.

Styrelsen för Stureguld har som ovan beskrivit beslutat sig för att utse Markus Wernersson till ny vd. Han är en intern rekrytering och några planer på att rekrytera någon ny extern förmåga finns inte.

– Tanken är att Markus tar över. Han har mycket god insyn i branschen och kan bolaget. Vi kan nog inte hitta någon bättre när det gäller erfarenhet inom vårt område, uppger Johan Nilsson.

Stureguld noterades på Aktietorget den 8 december.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.