Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Därför mörkade Juholt sambo-domen

2011-03-30 08:12

Håkan Juholt berättade aldrig att hans sambo tidigare dömts för bedrägeri. Så här resonerar statministerkandidaten till att informationen inte kom fram på eget bevåg.

- Det kanske inte var ett aktivt val. Jag kanske inte hade det i mitt huvud. Jag ställdes inför det faktum där jag tillfrågades att bli Socialdemokraternas ordförande. Det var hundratals frågor som snurrade i mitt huvud. Det fanns inte på plats att gå igenom vad min sambo har gjort för fem år sedan, säger Håkan Juholt till DI.

Han tror inte att det här påverkar förtroendet för honom.

- Det kan jag inte tänka mig på något sätt alls. Jag är tillsammans med en kvinna som jag träffade för fem, sex år sedan, hon har gjort en brottslig handling, hon har tagit konsekvenserna för detta. Hon får stå för vad hon har gjort. Det kan inte vara något som smetar på mig, säger han till DI.

Att exponera flickvännen har varit ett medvetet val.

- Vi vill inte komma i en situation ”här är Håkan Juholts hemliga flickvän”. Vi vill inte ha er springande i skogen och fotografera oss när vi plockar svamp och går på teater. Vi vill inte riskera att det skulle kunna inträffa. Därför valde vi att exponera henne, säger Håkan Juholt till DI.

Jonas jonas_melzer

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom