Därför säljer han ut Netonnet

Idag sålde Anders Halvarsson samtliga aktier i Netonnet. Här är den bakomliggande orsaken.

Familjen Bengtsson ser ut att via sitt bolag Waldir komma över 50 procent av aktierna i Netonnet, och det är detta som fått vd Anders Halvarsson att besluta sig för att sälja sina aktier i bolaget.

– Jag känner inte till Waldirs planer överhuvudtaget och att då sitta i minoritet mot en finansiellt mycket starkare ägare, det går inte. Det går inte att förutse konsekvenserna av det, säger Anders Halvarsson till Nyhetsbyrån Direkt.

Waldirs budpliktsbud om 40:50 kronor lades i mitten av januari, nästan 6 kronor under dåvarande börskurs. Trots det verkar det som att Waldir har kopplat ett rejält grepp om kontrollen av bolaget. Frågan är om Netonnet har på börsen att göra med en så pass dominerande ägare.

– Det blir ju i så fall en besvärande låg likviditet i aktien. I nuläget är likviditeten redan låg. Om det nu, i och med det här, blir ännu lägre närmar man sig snabbt den gränsen, resonerar Anders Halvarsson.

Bakgrunden till att han väljer att sälja är att en annan storägare – högst sannolikt Nils-Olov Jönsson eller Hans-Krister Andersson – har gått med på att göra det. Vem det är vill Anders Halvarsson inte berätta. Man bristen på likviditet i aktien har påverkat, tror han.

– Om någon i det här skedet är intresserad av att sälja står det inte så många andra alternativ till buds när det gäller den här storleken av aktieinnehav.

Anders Halvarsson försäkrar att han inte vet vad Waldir har för planer för bolaget och vill egentligen inte spekulera vad som kommer att hända om och när familjen Bengtsson exempelvis tar plats i styrelsen.

– Jag har ett kontrakt med bolaget som jag tänker fullfölja, svarar Anders Halvarsson på frågan om han vill jobba kvar som vd i Netonnet, kanske snart ett dotterbolag i familjen Bengtssons Siba-koncern.

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.