Därför säljer JM:s storägare aktier

Norska Obos försäljning av omkring 10 procent av bolagets innehav i JM under juli var en följd av kursuppgången sedan Obos köp kring årsskiftet. Det norska bolaget är fortsatt långsiktiga ägare i JM.

Det säger Obos koncernchef Daniel Kjørberg Siraj till Nyhetsbyrån Direkt.

”Vi har tidigare gjort liknande taktiska värderingar avseende våra innehav i Veidekke och AF Gruppen. Som ett rationellt finansiellt beslut efter kursuppgången sålde vi aktier i JM under juli. JM har varit en mycket bra investering sedan vi på nytt köpte aktier. Vi har en fortsatt långsiktig ambition med vårt ägande”, förkunnar han.

Han lyfter fram att Obos alltjämt är JM:s klart största ägare och att den situationen kan tänkas bestå långsiktigt. Vad det exakt innebär i form av procentuellt ägande vill han dock inte säga.

”JM är ett bra bolag som passar in bra bland våra långsiktiga innehav. Ibland gör vi vissa köp och ibland, som nu i JM, vissa försäljningar. Vi köpte aktier i Veidekke och sålde av lite i AF under förra året”, fortsätter han med påpekande om att det handlar om portföljbalanseringar.

Nyhetsbyrån Direkt har tidigare under onsdagen rapporterat att Obos under juli sålde nära 1,4 miljoner aktier i JM. Därefter uppgår innehavet till 14,2 miljoner aktier, eller 20,4 procent av kapital och röster, enligt Holdings, ned från 22,4 procent vid halvårsskiftet.

Obos flaggade återigen upp som storägare i JM i höstas efter att ha sålt av en storpost med stor vinst i augusti 2017.

JM backar knappt 3 procent på onsdagen sedan Obos försäljning av posten om 2 procent blivit känd.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco