Därför säljer Mojang till Microsoft

Mojang skriver en förklaring till jätteaffären på sin hemsida.

I ett blogginlägg på företagets hemsida förklarar Mojang för fansen varför man väljer att sälja till Microsoft.

Företaget skriver att : “Minecraft har vuxit från ett enkelt spel till ett projekt med monumental betydelse. även om vi är väldigt stolta över vad Minecraft har blivit så var det aldrig Notch (Minecrafts skapare Markus Persson reds anm.) avsikt att det skulle bli så här stort.”

“Han har bestämt sig för att han inte vill ha ansvar för att äga ett företag av så stor global betydelse. Under de senaste åren har han försökt att jobba på mindre projekt med pressen att äga Minecraft blev för stor för honom att hantera. “

De tre grundarna, inkluive Notch kommer att lämna företaget.

“It’s not about the money. It’s about my sanity.” skriver Notch själv till sina fans.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.