Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Därför vinstvarnar Mindmancer

2017-02-08 15:52

Kamerabevakningsföretaget Mindmancer vinstvarnar för det fjärde kvartalet 2016.

Mindmancer vinstvarnar eftersom resultatet kommer att vara substantiellt sämre än "föregående period", något vd Marcus Bäcklund specificerar till det tredje kvartalet 2016 i samtal med Nyhetsbyrån Direkt.

"Vi menar Q3 och egentligen hela perioden Q1-Q3", säger han, och fortsätter med att "Q4 kommer att bli substantiellt mycket sämre" än vart och ett av dessa kvartal.

Läs mer: Günther Mårders köp gav kraftigt kursryck
 

Mindmancers rörelseresultat (ebitda, som är det Marcus Bäcklund nämner) för det tredje kvartalet var 0,2 miljoner kronor, medan samma mått uppgick till 0,6 miljoner under det andra kvartalet och minus 0,4 miljoner i det första.

Det försämrade resultatet härleds till "förändrade redovisningsprinciper kring licensers vinstavräkning, översyn av kundstock, svag orderingång samt omställningskostnader", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

"Översyn av kundstock" innebär enligt Marcus Bäcklund att en genomgång av lönsamheten hos kunderna görs, och att de som inte är lönsamma kan behöva rensas ut.

"Vi kommer att fortsätta den omfattande städning och omstrukturering av bolaget som inleddes i januari, där vårt mål är att vända bolaget till stabil lönsamhet och positivt kassaflöde. Vi har goda förutsättningar i denna omställning där vi står på en stark balansräkning", kommenterar vd Marcus Bäcklund.

Mindmancer tappar cirka 12 procent på onsdagens Stockholmsbörs efter vinstvarningen.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom