Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

"De ändrar sig under galgen"

2008-04-21 16:57

Att regeringen skärper reglerna för Svenska Spel och har utsett en ordförande som poängterar det ansvarsfulla spelandet får ingen större betydelse på Betsson.<br></br> - Vi tar redan så mycket marknadsandelar från dem. Det här spelar ingen roll, säger Betssons vd Pontus Lindwall till Affärsvärlden.se.

Svenska Spels nya ordförande, Margareta Winberg, anser att bolaget inte har satsat tillräckligt för att stoppa spelmissbruket. Vd Jesper Kärrbrink meddelade på måndagen att han avgår, eftersom han inte delar regeringens syn om hur bolaget ska utvecklas.

- Det känns som att regeringen i sista stund gör en vändning under galgen. Man försöker på något sätt att få Svenska Spel till att vara ett socialt monopol, vilket det inte här och aldrig har varit. Det är ett finansiellt monopol och kommer att förbli så. Det här är kejsarens nya kläder. Det är för sent, säger Pontus Lindwall.

Men är det inte bättre sent än aldrig?
- Jo, det kanske det är. Men jag tror inte att det någon större effekt på Betsson, säger han.

Betsson handlades upp 1,5 procent till 67,50 kronor på måndagen. Unibet sjönk dock 0,3 procent till 155 kronor.

Svenska Spel är störst i inom den svenska spelbranschen. Därefter följer Unibet, Betsson och Ladbrokes med mindre andelar

Johan Högberg

Anna Ekelund

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom