Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

De är rikast i världen

2015-03-03 06:12
Microsoftgrundaren Bill Gates. Foto: AP Photo/Susan Walsh, File/TT

Fallande oljepriser och en försvagad euro till trots finns det i världen 1 826 dollarmiljardärer, varav 290 nykomlingar. Bill Gates sitter säkert i toppen, enligt Forbes.

Facebook-grundaren Mark Zuckerberg kan skratta hela vägen till banken. Han är nämligen god för 33,4 miljarder dollar (omkring 280 miljarder kronor), vilket för första gången gör honom till en av de 20 rikaste i världen, enligt tidskriften Forbes nya lista.

Han är inte den enda it-personen på dollarmiljardärslistan, utan samsas med Evan Spiegel, en av meddelandetjänsten Snapchats grundare och den yngste miljardären i världen med sina 24 år.

I topp är det som vanligt Microsofts Bill Gates, som varit rikast i världen 16 av de senaste 21 åren, nu med en förmögenhet på 79,2 miljarder dollar, 3,2 miljarder mer än förra året. Då gav ändå Gates bort aktier till sin stiftelse värda 1,5 miljarder dollar förra året, enligt Forbes.

Högste svensk på listan är H&M:s styrelseordförande Stefan Persson, god för 24,5 miljarder dollar enligt Forbes och 28 på listan. Ikeagrundaren Ingvar Kamprad kommer först på 497:e plats, med 3,5 miljarder dollar.

138 personer lämnar listan, exempelvis ett antal ryska personer och den ukrainske presidenten Petro Porosjenko.

Affärsvärlden TT

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom