Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

De gör upp om makten i KD

2011-10-04 07:27

Efter Odells utspel i ledarkampen om Kristdemokraterna är det nu fler som vill utmana Göran Hägglund om ordförandeposten.

Kommunalrådet i Markaryd Bengt Germundsson vill, om han får frågan, vara med i striden om ordförandeskapet i KD.

Bengt Germundsson är idag ordförande för ett av de starkaste fästena för KD. I senaste kommunalvalet i Markaryd fick partiet 45 procent, skriver Dagens Industri.

Enligt Germundsson har andra distrikt hört av sig och frågat om han inte kan tänka sig att kandidera. Men det är upp till valberedningen som ska fråga honom om de bedömer att det finns något stöd för honom som räcker fram till partiposten.

Hos spelbolaget Unibet är Göran Hägglund favorit med ett odds på 2,75 procent. Förste utmanare är Mats Odell.

Längre ner finns lite mer oväntade namn som Lars Adaktusson, Leif GW Persson och Marcus Birro. Att Alf Svensson skulle lämna EU-parlamentet och återta ordförandeposten i KD ger lite överraskande endast 7,5 gånger pengarna.

Birro var tidigt ute med att han ville kandidera till ordförandeposten men drog snabbt tillbaka sitt uttalande efter att hans TV4-jobb hotades.

Nu har TV4 ändå valt att kasta ut honom från Kvällsöppet. 100 gånger insatsen blir det för den som trots det spelar på att han blir partiledare i KD.

Oddset för partiledarposten i KD efter 1 februari 2012

Göran Hägglund 2,75

Mats Odell 3,50

Acko Ankarberg Johansson 5,00

Ebba Busch 6,50

Caroline Szyber 7,50

Alf Svensson 9,00

Lars Adaktusson 10,00

Leif GW Persson 17,50

Marcus Birro 100,0

(Källa: Unibet)

Jonas Karström

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom