De mest blankade aktierna på Wall Street

Här är de tio mest blankade aktierna på NYSE, enligt Marketwatch.

Den aktie som flest investerare gått kort i på NYSE är mobiloperatören AT&T. Under de två sista veckorna i mars ökade blankningspositionerna i bolaget marginellt till drygt 320 miljoner aktier eller 6,2 procent av den totala aktiestocken.

Näst överst i blankningstoppen återfinns det brasilianska gruvföretaget Vale. De korta positionerna minskade dock med närmare 6 procent under perioden till cirka 214 miljoner aktier, jämfört med föregående tvåveckorsperiod.

Blankningen ökade däremot rejält i naturgasproducenten Chesapeake Energy till närmare 130 miljoner aktier och omfattar nu över 20 procent av det totala antalet.

Mest blankade aktierna på NYSE

  1. AT&T
  2. Vale
  3. Chesapeake Energy
  4. Petróleo Brasileiro (Petrobras)
  5. Pfizer
  6. Transocean
  7. Verizon
  8. J.C. Penney
  9. SunEdison
  10. Exelon

(Källa: Marketwatch)

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets