De nya aktierna i Paretos portfölj

Pareto stuvar om i sin månadsportfölj för april där tre aktier tas bort medan tre läggs till.
pilotskolan fastighetsbolag

Nytillskotten är Sedana Medical, Storytel och Nobina medan IPC, ABB och Byggpartner tas bort.

Det framgår av ett marknadsbrev från Pareto.

Mars månad präglades av ett kraftigt nedställ i samband med coronavirusets tilltagande spridning utanför epicentret Kina, vilket fått en väsentlig påverkan på den ekonomiska aktiviteten i stort, heter det.

Paretos portfölj backade 20 procent i mars där gamingbolaget Embracer och medicinteknikbolaget Arjo stod emot och avancerade ett par procent vardera medan oljebolaget IPC dök 63 procent i spåren av oljepriset som dykt kraftigt. Forskningsbolaget Pledpharma backade 43 procent efter ett studiestopp medan teleoperatören Millicom föll 37 procent.

För april månad plockas de tidigare nämnda nytillskotten in för att minska exponeringen mot olje- och cykliska sektorer medan ”relativa vinnare” i den nuvarande marknadsmiljön läggs till, skriver Pareto.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco