Degiros vd tror på gratis aktiehandel i framtiden

Degiros vd Gijs Nagel skriver i en artikel på CNBC att han ser att aktiehandel online i framtiden borde gå allt mer mot att vara gratis.

Nagel ser att mycket har gjorts av tidiga pionjärer på internet och att kostnaderna sjunkit drastiskt, men att mer finns att göra.

Samtidigt som Nagel anser att investerare i framtiden bör få gratis tillgång till marknaderna, är han öppen för det faktum att leverantörerna måste tjäna pengar och ser reklam som en möjlig finansiering.

Som förslag ser han den modell Spotify använt sig av, där gratisversionen är reklamfinansierad och de kunder som vill slippa den helt enkelt betalar för det.

I gengäld får leverantören en målgrupp att rikta reklam mot som är investerare med en hög disponibel inkomst och ofta är både välutbildade och teknikintresserade. En utveckling mot allt billigare eller till och med gratis courtage bedöms alltså kunna gynna alla involverade parter och skapa bättre villkor för både mäklarna och deras kunder.

– Den nya tiden är snart här. Värdepappershandel kommer att bli kostnadsfritt och detta är bara början, konstaterar Gijs Nagel.

Nederländska Degiro finns i stora delar av Europa och lanserade sina tjänster i Sverige i början av 2015.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco