Deppiga kinesiska inköpschefer

Kinas officiella inköpschefsindex (CFLP) låg kvar vid 49,8 i oktober jämfört med månaden innan. Analytiker hade räknat med ett utfall på 50,0 enligt Dow Jones Newswires.

Delindex över nya order steg till 50,3 (50,2) samtidigt som index över produktionen minskade till 52,2 (52,3).

Indexet sammanställs av China Federation of Logistics and Purchasing (CFLP). Ett tal över 50 indikerar att ekonomin expanderar medan ett tal under 50 ger signaler om tillbakagång.

Markits kinesiska inköpschefsindex steg till 48,3 i oktober, jämfört med utfallet på 47,2 föregående månad.

Det framgår av Caixin China Manufacturing Purchasing Managers Index som sammanställs av Markit.

“Den någorlunda uppgången visar att den sammantagna försvagningen i tillverkningsindustrin har bromsat in och indikerar att tidigare stimulansåtgärder har börjat få effekt”, kommenterar He Fan, chefsekonom vid Caixin.

Ett tal över 50 indikerar att ekonomin expanderar medan ett tal under 50 ger signaler om tillbakagång.

Markits inköpschefsindex för tillverkningssektorn i Kina består av en undersökning riktad mot 420 kinesiska företag med varierande storlek som representerar hela sektorn i landet. Både privata och statligt ägda företag är representerade. Svarsfrekvensen i undersökningen brukar hamna omkring 70 procent och indexet är säsongsjusterat.

Det officiella inköpschefsindexet som sammanställs av CFLP baseras på svar från 820 företag och har 100 procents svarsfrekvens. CLFP:s index har historiskt visat viss säsongsvariation.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience