Deppigt på Wall Street

De ledande börserna i New York försvagades på bred front under onsdagen då tisdagens ISM-data för tillverkningssektorn fortsatte att sätta sin prägel på finansmarknaderna.

Samtidigt visade ADP:s statistik att antalet sysselsatta inom privat sektor i USA ökade något mindre än väntat i september.

Dow Jones storbolagsindex var vid stängning ned 1,9 procent till 26.080. Det bredare indexet S&P 500 hade sjunkit med 1,8 procent till 2.888. Nasdaqs kompositindex tappade 1,6 procent till 7.785.

Sektorvis backade energi 2,6 procent medan fastighetsbolag kom lindrigast undan, ned 0,5 procent.

Antalet sysselsatta inom den privata sektorn i USA ökade i september med 135.000 personer, medan förväntningarna på förhand var en ökning med 140.000. Enligt Mark Zandi, chefekonom vid Moody’s Analytics som tar fram statistiken tillsammans med ADP, har företagen i USA blivit mer försiktiga.

Bland enskilda bolag tappade Nike 0,9 procent, efter att ha backat även på tisdagen. Sent på tisdagskvällen framkom att Nikes vd Mark Parker flera gånger informerats om att löptränaren Alberto Salazar, ansvarig för långdistanslöpningsprogrammet Nike Oregon Project, använde förbjudna dopningspreparat på sina löpare.

Ford meddelade att försäljningen i USA minskade med 4,9 procent under det tredje kvartalet i jämförelse med samma period föregående år, skrev CNBC. Aktien backade 3,3 procent.

Spelförläggaren Activision Blizzard föll 1,2 procent efter att ha sänkts till underperform av Bernstein.

Johnson & Johnson gick mot strömmen och handlades 1,6 procent upp. Bolaget har för drygt 20 miljoner dollar träffat två uppgörelser i Ohio, som innebär att bolaget kan slippa en federal rättegång om ansvar för USA:s pågående opioidepidemi.

Spotify steg 1,2 procent. Evercore, som länge varit kritisk till bolaget, har höjt sin rekommendation för aktien till in-line.

Räntan på den amerikanska tioåringen sjönk 4 punkter till 1,60 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets