Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

"Det finns spekulanter på HQ"

2010-08-30 09:21

Det finns fortfarande spekulanter på HQ Bank och det är god sannolikhet att banken säljs, trots att den har trätt i likvidation. Den bedömningen gör en av Sveriges ledande rådgivare som anlitas av en  möjlig köpare.

- Det finns fortfarande ganska goda möjligheter att det blir en affär, säger rådgivaren till Affärsvärlden.

Kan det ske redan idag?
- Nej, det har jag svårt att tro.

Bland andra pekas Nordea ut som fortsatt intresserad av delar av HQ Bank.

Den nyutnämnde likvidatorn Björn Riese, advokat på Mannheimer Swartling, höll en kort presskonferens på HQ:s kontor vid Mäster Samuelsgatan i Stockholm på måndag morgonen. Han lämnade inga besked annat än att banken håller stängt under måndagen och han ska använda dagen för att sätta sig in i situationen.

En ny presskonferens till kl 17 utlovades.  Banken är alltså stängd för bland annat insättningar och uttag och Riese ville inte spekulera i när eller om kunderna kan få tillbaka sina tillgångar. Runt 900 personer uppges ha tillgodohavanden på sina konton som överstiger de 500 000 kronor som den statliga insättargarantin täcker.

Gräddan av Sveriges finansiella rådgivare,  som nu ska försöka hitta en ny ägare åt firman, närvarade vid presskonferensen.

Där fanns Lars Lenner som fram till i morse förhandlade om en försäljning på uppdrag av HQ:s styrelse och ägare. Gustaf Slettengren, Sverigechef för brittiska Lazard gick runt i lokalerna i skjortärmarna.  

Johan Eriksson från Catella, advokaten Fredrik von Baumgarten på Hannes Snellman samt PR-konsulterna  Anders Lindberg, Pål Jebsen och Maria Grimberg från JKL syntes också . Morgan Stanleys Sverigechef Per Hillström, som företräder Carnegie, var dock inte närvarande.

Jon Åsberg

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom