Deutche Bank presenterar åtgärder och preliminärt resultat

Den tyska storbanken Deutsche Bank presenterade på söndagen en rad omstruktureringsåtgärder och ett preliminärt resultat för det andra kvartalet 2019.

Bankens justerade kostnader ska minskas med en fjärdedel till år 2022, bland annat genom nedskärningar inom investmentbankverksamheten. Deutsche Bank meddelar även ett nytt ledarskapslag.

Det framgår av flera pressmeddelanden från banken i spåren av en tid med spekulationer och medieuppgifter om vad som var på gång.

Deutsche Bank räknar med att redovisa en förlust för det andra kvartalet 2019 på 500 miljoner euro före skatt och en nettoförlust på 2,8 miljarder euro. Exklusive engångskostnader räknar banken med en vinst före skatt på cirka 400 miljoner euro och ett nettoresultat på 120 miljoner euro.

Intäkterna väntas ha uppgått till 6,2 miljarder euro i kvartalet. Kostnaderna bedöms ha varit 5,6 miljarder euro, eller 5,35 miljarder mätt på justerad basis.

Deutsche Bank ska bland annat inrätta en fjärde division benämnd Corporate Bank, lämna vissa verksamheter inom aktieområdet och minska kapitalanvändningen inom räntehandelsområdet.

Vidare ska kapital om 5 miljarder euro återföras till aktieägarna från år 2022. Deutsche Bank meddelar samtidigt uppdaterade kapitalmål. Banken räknar med att inte behöva ta in nytt kapital i samband med omstruktureringen, är budskapet.

Deutsche Bank avser ha en kärnprimärkapitalrelation på 12,5 procent. Bankens bruttosoliditet planeras att öka till 4,5 procent år 2020 och till 5 procent från år 2022. Avkastningen på materiella tillgångar ska uppgå till 8 procent år 2022.

Den 24 juli väntas Deutsche Banks delårsrapport för det andra kvartalet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets