Deutsche Bank spår oförändrade intäkter

2017-03-20 09:32
Deutsche Bank. Foto: All over press

Deutsche Bank räknar med att intäkterna kommer att vara i stort sett oförändrade i år. Förbättrade förutsättningar för banker väntas kunna uppväga för effekten av avyttringar. Det uppger banken i sin årsredovisning som publicerades på måndagen, skriver Bloomberg News.

"Prognosen reflekterar en väntad måttlig ekonomisk återhämtning i Europa, medan tillväxten i Amerika väntas gynnas av fiskala stimulanser såväl som en positiv effekt av ett förbättrat ränteläge", skriver banken.

Deutsche Bank räknar vidare med en meningsfull återhämtning i kundaktiviteten under 2017, av vilken banken redan har sett bevis på i början av året.

På söndagen informerade också Deutsche Bank om att banken tar in 8 miljarder euro i en nyemission, till en teckningskurs som innebar en rabatt på omkring 35 procent jämfört med fredagens stängningskurs.

Banken har tidigare flaggat för att emissionen kan lyfta kärnprimärkapitalrelationen till 14,1 procent från 11,9 procent i slutet av 2016 och utlovade att i alla fall hålla den "tryggt över" 13 procent, skriver Bloomberg News.

Deutsche Bank handlades ned 1,3 procent i måndagens tidiga handel på Frankfurtbörsen.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom