Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Deutsche Bank tillbakavisar uppgifter om kapitalinfusion

2019-03-28 14:41
Foto: AP Photo/Michael Probst/TT

Deutsche Bank tillbakavisar förmiddagens uppgifter i Financial Times om att det pågår diskussioner om att ta in upp till 10 miljarder euro för att stärka upp det egna kapitalet inför en potentiell fusion med Commerzbank.

Det rapporterar Bloomberg.

"Spekulationer av denna art är felaktiga. Vi har inte ens beslutat om en affär med Commerzbank", skriver företrädare för banken i ett mejlsvar till nyhetsbyrån.

Enligt Financial Times rapportering överväger Deutsche Bank att ta in mellan 3 och 10 miljarder euro för att stärka upp det egna kapitalet inför en fusion. Toppcheferna i Deutsche Bank sades luta åt den nedre delen av intervallet för att inte förarga redan fusionstvivlande aktieägare ytterligare.

Under onsdagen rapporterade också Frankfurter Allgemeine Zeitung att den tyska regeringen vill att Deutsche tar in "så mycket som möjligt" inför en fusion för att inte riskera att marknaden ska behöva bekosta kapitalbehov ännu en gång.

Tidigare under dagen rapporterade Bloomberg också att Deutsche Bank lyft farhågor kring Commerzbanks kreditkvalitet under förhandlingarna om en fusion.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom