Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Deutsche säkrar finansiering från Qatar

2019-01-28 07:42
Foto: Hermann Bredehorst / Polaris images / IBL

Pressade Deutsche Bank har säkrat åtagande från Qatar, där landets investeringsfond ska vara villigt att köpa in sig i banken, enligt källor till Bloomberg.

Inget slutligt avtal ska ha nåtts och det är ännu oklart när en investering kommer att genomföras om ett avtal går i lås. Qatars investeringsfond hanterar värden på 320 miljarder dollar och har bland annat köpt in sig i Volkswagen.

Fonden har sagt sig planera ytterligare investeringar i Tyskland till ett värde av 10 miljarder euro de närmaste fem åren.

Investeringsfonden skulle bli den tredje större ägaren från emiratet. Kungafamiljen och högt uppsatta politiker har sedan tidigare köpt in sig i banken.

Orsaken bakom Deutsches finansiella nödställdhet består i problemen som sträcker sig tillbaka till 2008, då bankens agerande var en betydande faktor bakom den globala finansiella kraschen, vilket vållat rättsligt efterspel.

Deutsche Bank har dessutom slitit med lönsamheten och är under press från myndigheter i flera länder, vilket fått tyska regeringen att sondera för en möjlig fusion med Commerzbank, något som nyhetsbyrån rapporterade så sent som i förra veckan.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom