DI: Här finns köpläge för den riskvillige

Välskött bolag med låg skuldsättning och en värdering i linje med stockholmsbörsens genomsnitt. Men möjligheten att marknaden för elektroniska prislappar tar fart på allvar ger köpläge för den riskvillige. Det skriver Dagens industris Mikael Vilenius och rekommenderar köp i måndagens upplaga.
DI: Här finns köpläge för den riskvillige - borsen-aktier-analys-700_binary_6970170.jpg

Tillverkaren av hyllkantsetiketter hade en problemtyngd start och gick med förlust tolv år i rad innan det vände 2007. Nu ser det annorlunda ut och ”Pricer ser ut som vilket välskött bolag som helst”, skriver tidningen.

De senaste tio åren har omsättningen ökat 12 procent per år, detta trots att penetrationen av elektroniska hyllkantsetiketter fortfarande är låg. Dock finns ett antal tecken på att det snart kan ta fart.

Bland annat pekar Di på USA, Italien samt att större utrullningar kan ligga i korten när butikernas system för e-handel och butiksdrift ska integreras.

Det är svårt att ”finräkna” på värdering givet att marknaden är i sin linda och en affärsstruktur med stötvis stora order, skriver tidningens analytiker, men att ett överslag indikerar en värdering som varken är hög eller låg.

”Ovanpå det kommer möjligheten att marknaden tar fart på allvar. Alla med något högre riskbenägenhet tar chansen”, skriver

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets