DI: Perfekt tillfälle att sälja Atrium Ljungberg

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg handlas nära rekordnivåer och det är ett utmärkt tillfälle att passa på att sälja aktien.
DI: Perfekt tillfälle att sälja Atrium Ljungberg - glashuset-slussen-atrium-ljungberg-700_binary_6948480.jpg

Det menar Dagens industri, som i måndagens tidning granskar bolaget under vinjetten Veckans aktie.

Fastighetssektorn har länge gynnats av en lång rad positiva faktorer, bland annat bostadsbrist och låga räntor. Atrium Ljungberg-aktien har dock inte hängt med fastighetsindex.

En förklaring är den spretiga inriktningen, med verksamhet på flera områden. Bolaget har relativt stor exponering mot handelsfastigheter i en tid då detaljhandeln är satt under press. Försäljningen av bostadsrätter går också trögt och förvaltningsresultatet står och stampar.

”Med tanke på de mycket gynnsamma omvärldsfaktorerna för fastighetsbranschen är vinstutvecklingen inte särskilt imponerande”, skriver Di.

Bolagets planer på att öka takten i projektutvecklingen samtidigt som flera fastighetsägare planerar ny kontorsyta och hyresmarknaden i Stockholm kan ha passerat zenit, gör det tveksamt om det är rätt tid att kraftigt öka investeringarna i nya projekt, menar tidningen, som alltså rekommenderar sälj.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco