DI: Potentialen i e-sportsverksamheten lockar – köp

MTG har goda möjligheter att lyckas, och det skulle ge en mycket stor hävstång i resultaträkningen. Det menar Dagens industri som under vinjetten "Veckan aktie" sätter köp på MTG.
DI: Potentialen i e-sportsverksamheten lockar – köp - penna-analys-700_binary_6947306.jpg

Tidningen konstaterar att MTG, som numera är fokuserat på gaming och e-sport, har gått trögt på börsen sedan tv-verksamheterna knoppades av.

“Vi lockas av potentialen i e-sportsverksamheten och tycker att MTG-aktien är köpvärd. Men branschen är kommersiellt omogen och risken relativt hög. Som aktieägare måste man därför ha tålamod, för det kan ta tid innan annonsörerna på allvar ser e-sport som ett alternativ till traditionell idrott”, heter det i analysen.

Köprådet motiveras bland annat även med den affär som MTG nyligen gjorde med Huya och som “visar på övervärden i e-sport”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.