DI: Sälj försvarskoncernen

Aktien i försvarskoncernen Saab har stigit kraftigt de senaste åren, men nu verkar det som att bolaget inte klarar att förvandla kraftigt ökad omsättningen till större kassaflöde.
DI: Sälj försvarskoncernen - hakan-buskhe-saab-700_binary_6957212.jpg

Det menar Dagens Industri som under vinjetten Veckans aktie sätter sälj på Saab.

“Problemet är att när Saab växer binds allt mer pengar upp i kundfordringar och varulager istället för att hamna i kassan”, motiverar Dagens Industris analytiker Magnus Dagel.

Att bolaget vidtar åtgärder för att förbättra det svaga kassaflödet kommer vara helt avgörande för Saab, enligt DI:s resonemang.

“Di rekommenderar att göra som Håkan Buskhe, minska eller sälj aktien innan Saab har visat att man kan får permanent ordning på kassaflödet och lönsamheten”, heter det i analysen.

Håkan Buskhe har sålt nästan 16.000 aktier i Saab under våren för lite mer än 5 miljoner kronor, enligt egen utsago för att betala skatt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.