DI: Två köpvärda it-konsulter

2016-03-24 06:21 Affärsvärlden SIX
Foto: Tieto

Bättre konjunktur och digitalisering gynnar börsens konsulter. Börsens it-konsulter ser bättre tider framför sig när efterfrågeläget är på väg upp. Det ger ett bra läge att kliva in i några av sektorns lägst värderade bolag. Det skriver Dagens Industris Jan Glevén i torsdagens tidning.

Optimismen om framtiden är stor bland många av Nordens it-konsulter. I år väntas den svenska marknaden för it-tjänster öka med drygt 3 procent, vilket motsvarar cirka 6 miljarder kronor. Det ger en marknad som totalt är värd 154 miljarder kronor, enligt siffror från marknadsspecialisten Radar Ecosystem.

"En av de it-konsulter som väntas gynnas av detta är Nordens största aktör Tieto med huvudkontor i Finland. Tieto har valt att höja sin målsättning de kommande åren och bolagets rörelsemarginal bör kunna förbättras från nuvarande 10 procent till runt 12 procent inom två år. Lyckas de även få fart på omsättningstillväxten lär dagens 20-procentiga värderingsrabatt till branschledaren Hiq minska", skriver tidningen.

"Även svenska Acando ser ljusare på framtiden. Framöver lär Acando kunna hämta hem synergier. En relativt stor exponering mot industrin, runt 35 procent, bör även kunna bidra till att bolaget ska kunna visa tillväxt framöver. Aktien tillhör en av de lägst värderade i sektorn och handlas med en rabatt på nära 20 procent sett till p/e-tal. Det lockar och det gör även en tilltalande direktavkastning på över 6 procent", resonerar Dagens Industri vidare.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Bostad & fastighet

Alla Tjänstebilar

ANNONS