Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Diamantproducentens försäljning minskar

2018-04-17 09:42

De Beers, världens största diamantproducent, sålde rådiamanter för 520 miljoner dollar, cirka 4,4 miljarder kronor, i 2018 års tredje försäljningscykel.

Resultatet var 8 procent lägre än i föregående försäljningscykel, och 11 procent lägre än vid motsvarande tillfälle för ett år sedan.

"Även om det andra kvartalet traditionellt innebär en säsongsmässigt svagare period, fortsätter vi att möta en god efterfrågan på rådiamanter /.../ då olika aktörer fyller på lagren i spåren av bra konsumentefterfrågan i USA och Kina", kommenterar De Beers vd Bruce Cleaver i ett pressmeddelande på tisdagen.

En försäljningscykel består av tre delar, där majoriteten av de oslipade diamanterna säljs till ett begränsat antal auktoriserade köpare som förväntas köpa det mesta av vad som bjuds ut.

Gruvbolaget Lucara Diamonds, noterat på Stockholmsbörsen, håller sin andra försäljning för året av rådiamanter ur den ordinarie produktionen den 21 juni.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom