Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

DIs aktietips v. 41

2010-10-11 06:43

Unibet-aktien är överdrivet nedpressad, skriver tidningen Dagens Industri och rekommenderar köp.

Läs Börsveckan rekommendation av Unibet här!
Läs Handelsbanken Capital Markets rekommendation av Unibet här!

En låg värdering kombinerad med en hög direktavkastning och möjligheter till strukturaffärer gör Unibet en aktie värd att satsa på. Det anser Dagens Industri som lämnar rådet köp i måndagens upplaga av tidningen.

Aktien har i år tagit mycket stryk efter att Unibet i våras vinstvarnat och meddelat att det skulle bli en utmaning att överträffa rörelseresultatet för 2009. Kursreaktionen i spåren av vinstvarningen har dock varit en överreaktion, enligt tidningens analys.

Orsaken till vinstvarningen var framför allt en osäkerhet om utvecklingen på den franska marknaden i spåren av landets nya spellagstiftning med licenser. Det innebar bland annat att Unibet stängde sin franska spelsajt precis före fotbolls-VM, en nedstängning som gör att bolaget för närvarande inte tjänar några pengar alls i landet.

Unibet har ansökt om en spellicens i Frankrike och väntas få en sådan beviljad under det tredje eller fjärde kvartalet.

Den kursreaktion som följt efter den nya spellagstiftningen i Frankrike bygger enligt Dagens Industri på att Frankrike helt utgår ur Unibets portfölj, medan ledningen verkar vara "relativt säker på att få en licens i landet".

Dagens Industri konstaterar vidare att Unibet idag handlas till tio gånger den uppskattade vinsten för 2010, lägre än branschens genomsnitt. Detta tillsammans med den höga direktavkastningen, Unibets policy är att dela ut 75 procent av vinsten, och det faktum att Unibet enligt tidningen är en möjlig uppköpskandidat, gör sammantaget bolagets aktie värd att satsa på.

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom