Disney rasade på Wall Street

Kurserna på Wall Street sjönk aningen efter lunchtid i USA men stängde i positivt territorium och bröt därmed en tre dagar lång negativ trend.

I nyhetsflödet syntes bolagsrapporter och uttalanden från ledamöter i den amerikanska centralbanken Federal Reserve som betonade vikten av amerikansk statistik som kan tänkas påverka tidpunkten för en första räntehöjning.

Dow Jones Industrial Average var vid stängning ned 0,1 procent vid 17.541. På den bredare marknaden ökade S&P 500 med 0,3 procent till 2.100 medan Nasdaq Composite ökade med 0,7 procent till 5.140.

På tisdagskvällen sade Fed-ledamoten Dennis Lockhart att USA:s centralbank Federal Reserve är ”nära” att bli redo för att höja styrräntan och Feds septembermöte skulle kunna utgöra en ”lämplig tidpunkt” för en första höjning.

Under onsdagseftermiddagen sade dock Fed-kollegan Jerome Powell att det ännu inte är beslutat huruvida man ska höja styrräntan eller ej i samband med det penningpolitiska mötet i september. Det är därför stort fokus på den inkommande statistiken från och med nu fram till mötet i mitten av september, sade Powell.

I väntan på fredagens viktiga arbetsmarknadsstatistik bedöms sysselsättningen inom den privata sektorn ha stigit med 185.000 arbetstillfällen under juli månad, enligt en undersökning utförd av ADP. Analytiker hade väntat sig en ökning på 215.000 arbetstillfällen.

Fortsatt bland amerikansk statistik har landet likt flera länder i Europa rapporterat inköpschefsindex för tjänstesektorn som uppgick till definitiva 55,7 i juli, mot väntade 55,2 enligt Markits.

ISM-index för tjänstesektorn i USA uppgick till 60,3 i juli, att jämföra med 56,0 i juni och förväntningarna som var 56,2. En indexsiffra över 50 indikerar en ökad ekonomisk aktivitet jämfört med månaden innan medan ett tal under 50 antyder avmattning.

På bolagsfronten var Walt Disney dagens stora förlorare efter att ha redovisat lägre intäkter för det tredje kvartalet än analytikernas konsensus, dock med bättre justerat resultatet än väntat. Rapporten fick tummen ned av marknaden och aktien rasade 9,2 procent.

Onlineresemäklaren Priceline Group levererade ett resultat över förväntningarna för bolagets andra kvartal samtidigt som helårsprognosen gällande resultat per aktie justerades upp något. Aktien stängde 5,2 procent högre.

Även First Solar stängde högre efter en positiv rapport. Resultatet per aktie som uppgick till 0,93 dollar låg klart över förväntningarna om 0,49 dollar per aktie. Rapporten föll marknaden i smaken som handlade upp aktien med hela 16,7 procent.

Netflix avancerade 2,1 procent efter att bolaget satt ett lanseringsdatum för den japanska marknaden. Tjänsten som kommer vara tillgänglig i Japan från den 2 september i år blir Netflix första lansering på den asiatiska marknaden.

Även nykomlingen Fitbit som stigit kraftigt sedan noteringen delårsrapporterade efter stängning. Resultatet per aktie var över marknadens förväntningar vilket fick aktien att lyfta 5,8 procent i efterhandeln.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco