Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

DNB: Bra läge att ta hem vinsten i investmentbolaget

2019-11-22 11:35
Foto: jvphoto / Alamy/IBL

Kursen i investmentbolaget har gått upp med över 40 procent sedan årsskiftet och därmed har det uppstått en "särskilt bra" tidpunkt att ta hem vinst.

Det menar DNB Markets som har sänkt sin rekommendation för Lundbergs till sälj.

DNB menar att många stjärnor har stått rätt för Lundbergs under 2019, exempelvis har lägre räntor dragit upp värdet på investmentbolagets fastighetsportfölj och dessutom har aktien gynnats av att den blev inkluderad i indexet OMXS Benchmark.

Aktien i Lundbergs handlas nära substansvärdet. DNB noterar detta samtidigt som banken förutser att investmentbolagets noterade portfölj kommer att gå ned med 7 procent under 2020. DNB:s riktkurs ligger på 360 kronor medan aktien handlas kring 372 kronor på fredagen.

DNB upprepar även sin profetia om att Lundbergs någon gång kommer att fusioneras med Industrivärden. Det är en fråga om när, inte om, detta kommer att ske, enligt DNB som fört liknade resonemang i tidigare analyser under året. En sådan transaktion skulle ta familjen Lundbergs makt till nya nivåer, men det dröjer nog ytterligare 3-5 år innan ett samgående förverkligas, heter det.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom